Şimdiden Afiyet olsun....
MANDALİNA REÇELİ
MALZEMELER:
2 KG Mandalina
10-12 tane karanfil
Yarım limon
750 GR toz şeker
YAPILIŞI:
2 KG.Mandalinayı temizledikten sonra kaynar suya atıp 2-3 dakika bekletin.Suyunu süzüp birkaç kez aynı işlemi tekrarlayın. Mandalinalarına üzerine karanfil saplayıp toz şekeri serpiştirin. 2 gece dinlendirin. 750ml su ve yarım limon suyu ekleyip kaynatın.Cam kavanozlara doldurun.
ZENCEFİL ŞURUBU
2 - 3 Zencefilin kabuklarını soyarak iç kısımlarını julyen usulü doğrayın.Kavanoza aktarıp 1 limonu dilimleyerek ilave edelim.Üzerine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin.Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında bekletin.Servis yapmadan önce üzerine ılık su ekleyerek karıştırıp servis yapın.
Bunu ilk defa duydum. Muhteşem aromasını hisseder gibiyim. :) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBÖYLE HİSSETİREBİLMİŞ OLMAK BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.AFİYET OLSUN.
SilHer ikisi de oldukça sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilUMUYORUM FAYDAM OLMUŞTUR SAĞLIĞINIZA.AFİYET OLSUN :)
SilEline sağlık canım:)
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER CANIM :)))
Silben de ilk defa duydum. Eminim çok güzel oluyordur. Mandalina mevsiminde mutlaka deneyeceğim ;)
YanıtlaSilDeneyimlerinizide paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz.Teşekkürler.
SilZencefil limon bal karışımını sürekli evde bulundurmak gerek aslında. Çocukların metabolizmasını dinç tutar. Reçel de enteresanmış. Kabukları olduğu için mis gibi aroması vardır.
YanıtlaSilZENCEFİL KONUSUNDA SİZE HAK VERİYORUM.AMA EMİN OL KİMSENİNDE HAZIR TUTTUĞUNU SANMIYORUM.
Sil