SAYFALAR

22 Nisan 2015 Çarşamba

FARKLI TATLAR - III

         


         Farklı tatlar serisi olarak yeni tariflerimiz ile siz damaktadı severlerimize hitap etmeye devam ediyorum. Yeni tariflerimizin  zevklerinize uygun olacağına umuyorum.


ZEYTİNLİ KEK:

Malzemeler:

4 Yumurta
3/4 su bardağı zeytinyağ
1/4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytin
1 tutam pul biber - nane
3 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz ve dereotu

Yapılışı:

4 yumurta, 3/4 su bardağı zeytinyağ,1/4 su bardağı yoğurdu mikser ile çırpın.1 su bardağı zeytin, pul biber ve nane ekleyip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu kıyıp karışıma ekleyin.Yarım limon suyunu ekleyin.3 su bardağı un ve 1 pk. kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 180 derece fırında 35 dakika pişirin.Servise hazır.


AVAKADOLU SEBZE SOTE:

Malzemeler:

2 adet Avakado
Yarım demet pazı
2 adet Havuç
1 tutam tuz ve karabiber
1 çay bardağı zeytinyağ

Yapılışı:

2 adet avakadoyu soyup ince ince dilimleyin. Yarım demet pazıyı koklerini kullanmak üzere ayırın.2 adet havucu zeytinyağında 15 dk. soteleyin. Avakado ve pazıyı ekleyip sotelemeye devam edin.Tuz ve karabiberle tatlandırarak servise hazırlayın.


 AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder