SAYFALAR

8 Nisan 2015 Çarşamba

FARKLI TATLAR - II



           Bugün küçük lezzet severlerimiz için yeni, pratik ve farklı tatlar ile damak tadınızı arttırmak istiyorum. Hepinize şimdiden afiyet olsun. :)))


MARİNE EDİLMİŞ PEYNİR TOPLARI:

500 gr. Lor peynirini elinizde yuvalayıp misket büyüklüğünde toplar yapın.Kavanoza peynirleri alın.Biberiye ve Kekik dallarını yerleştirin.Sos için, 1 su bardağı zeytinyağı,yarım çay kaşığı tane beyaz biber, yarım çay kaşığı tane kırmızı biberi karıştırıp ekleyin.Buzdolabında beklettikten sonra servise hazır.

FINDIKLI MUZ KIZARTMASI:

Bir kaba 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 küçük fincan çekilmiş fındığı ilave ederek harmanlayın.Biraz su ekleyip sıvı bir karışım haline getirin.2 adet muzu eşit parçalara bölerek sırasıyla 2 çorba kaşığı nişasta ile karışıma bulayıp, tereyağında kızartın.Bal ile servis yapın.

PEYNİRLİ ÇİLEK:

50 gr.labne peynirini 3 - 4 dal taze kekik ile karıştırın. 200 gr. çileği sap kısımlarına doğru verev kesin.Peynirli karışımı aralarına doldurun.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 - 3 dakika pişirin.Üzerine zeytinyağı ve damak zevkinize göre balzamik sirke gezdirerek servis yapın.

KABAK CİPS:

1 çay bardağı galeta unu, 1 çay bardağı kaşar peyniri, tuz, toz biber ve sarımsak tozunu bir kapta karıştırın.3 adet kabağı halka olarak dilimleyin. Kabakları yarım çay bardağı süte sonra karışıma bulayın.200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Servise hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder