SAYFALAR

20 Şubat 2015 Cuma

İŞLENEN SUÇLARIN ALTINDA YATAN SUÇLULAR



BÖLÜM-1:

                                                                ÇOCUKLUĞUMUZ

              Sizlerinde bildiği gibi, suçu işleyen çoğu kişinin geçmişine baktığımızda, geçmişte debenzeri ve yakın suç listesinde olduğunu görüyoruz.Aslına bakarsanız bu gibi kişilerin geçmişine yani çocukluklarına kadar gidildiğinde asıl suçlunun orada doğduğunu ve bu olayıda gerçekleştiren biz büyüklerin olduğunu görüyoruz.

ÇOCUK nedir?

      Toplumda rol ve görevleri henüz öğrenmekte olan, bakıma ve eğitime ihtiyacı olan insandır.Çocuk; bir yetişkinden beklenen olgunluğu göstermeyen, büyüklere yakışmayacak biçimde düşüncesizce davranan, gereğince olgunlaşmamış kimsedir.Ya da;kısaca:Aklı  birşeye ermeyen,saf,temiz.

    İşte; yukarıda da okuduğumuz gibi çocuk henüz bir bant kaydı gibidir. Tüm gördüklerini, duyduklarını yakalar ve belleğine kaydeder.Tam bu aşamada çocuklarımıza eğitim ile birlikte ne aşılarsak ileride onun meyvelerini alırız.Çünkü; çocuk geliştikçe bağımlılığı azalır ve bireysel davranışlar göstermeye başlar.Çoğumuz çocuklarımızın bırak onsekizi daha o yaşları bile görmeden olgunlaştığını düşünerek, gerekli gereksiz sorumluluklar yükleriz.Aslında bir çocuk 18 yaşını bitirmiş olmakla, olgunlaşmadıklarını bu sürecin 21 yaşına kadar uzayabileceğini bilmek gerekir.Sorumluluk ve yaş arasında sıkı bir bağ vardır.Bu noktadaki en büyük sorumlulukta biz ebeveynlere aittir.

           Biliyorum, çocuk büyütmek zor iştir.Ama; beslediğimiz çocuklar bizim.Her çocuğu hayırlı ve eğitimli bir birey yapmak kendi geleceğimizi hazırlamaktır.

            Bu nedenle kendi ellerimizle, kendi düşüncelerimizle geleceğimizi bozup,yıkmayalım.Sağlam temeller ile inşaa edelim...
         
tg...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder