SAYFALAR

12 Şubat 2015 Perşembe

FARKLI TATLAR - I

                                                                     AKŞAM MENUSÜ-1

AKŞAM YEMEĞİNİZ İÇİN TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ ENFES BİR MENU HAZIRLADIM.

BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELER:

1 ad. doğranmış soğan
1 ad. doğranmış havuç
6 dal fesleğen
1 demet brokoli
1 tutam tuz

YAPILIŞI:

Doğranmış soğan ve havucu fesleğen ile birlikte 5 dk. soteleyin.1 demet brokoliyi parçalara ayırıp tencereye ekleyin.1-2 dk. kavurup sıcak su ekleyin.10 dk.kaynattıktan sonra ezerek püre haline getirin.Tuzla tatlandırıp servis yapın.


BAHARATLI NOHUT SALATASI

MALZEMELER:

1 ad. soğan
100 gr. kiraz domates
400 gr. haşlanmış nohut
5-6 dal maydanoz
1 tutam tuz-karabiber-kimyon-zerdecal ve sirke

YAPILIŞI:

Soğanı piyazlık doğrayıp karamelize oluncaya kadar kavurun.100 gr. kiraz domates ve nohut'u ekleyerek karıştırın.Sirke,tuz,karabiber,kimyon ve zerdecal ekleyerek yüksek ateşte soteleyin.Kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırıp servis yapın.

BADEMLİ HELVA

MALZEMELER:

2 su bardağı sıcak sut
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı pirinç unu
1 kahve fincanı tereyağ
100 gr. badem

YAPILIŞI:

2 su bardağı süte 2 su bardağı toz şekeri ilave edip eritin.1,5 su bardağı pirinç ununu tereyağ ile birlikte kavurun.Şekerli sütü yavaşça ilave ederek karıştırın.Kısık ateşte iyice çektikten sonra soğumaya bırakın.Bademle süsleyerek servis yapın.

Evet arkadaşlar, Umarım menümü beğenmişsinizdir.
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder