SAYFALAR

26 Şubat 2015 Perşembe

FARKLI TATLAR - I

                                                             
                                                                    AKŞAM MENUSÜ-2

              Arkadaşlar sizler için elimden geldiği kadar farklı tatlar ile karşınıza çıkmaya çalışıyorum. Beğeneceğinizi umuyorum.Şimdiden afiyet olsun.

YER ELMASI ÇORBASI:

MALZEMELER
1 Soğan
2 Havuç
750 gr.Yer elması
Yarım çay bardağı mercimek

YAPILIŞI:
1 Soğanı yemeklik doğrayıp 2 havuç ile birlikte soteleyin.Soğan seffaflaşmaya başlayınca 750gr. doğranmış yer elmasını ekleyin.Yarım çay bardağı mercimeği üzerine ilave edin.Birkaç kez karıştırıp 1,5 lt. sıcak su ekleyin.Mercimek yumuşayana kadar pişirin.Sebzeler piştikten sonra ezerek pürüzsüz hale getirin.Servise hazır.

PORTAKAL SOSLU DİL BALIĞI:

MALZEMELER
2 adet Dil balığı
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tutam tarhun
Yarım çay bardağı zeytinyağ
50 gr. Tereyağ
1 Su bardağı portakal suyu
1 Adet Portakal

YAPILIŞI:
2 adet dil Balığını yağladığınız tepsiye alın.Üzerine zeytinyağını,karabiber ve tuzu ekleyin.160 derece fırında 10 dk. pişirin.Diğer tarafta portakal suyunu hafif ılıtın. 50 gr. Tereyağını ilave ederek karıştırın.1 adet küp olarak doğranmış portakalı ve bir tutam tarhunu ekleyin.Servis tabağına alın.Servise hazır.

TAHİNLİ KABAK TATLISI:

MALZEMELER
1,5 kg. soyulmuş kabak
3 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:
1,5 kg.soyulmuş kabağı fırın kabına yerleştirin.Üzerine 3 su bardağı şeker serpin. Streç film ile kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 derece ayarlı fırında 25-30 dk.pişirin.Soğuyunca üzerine tahin döküp servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder