SAYFALAR

29 Haziran 2015 Pazartesi

YAZ AYLARININ PROBLEMİ; KOLTUK ALTI KARARMASI!


              Bugün ki konumuz yaz ayı ile birlikte kabusa dönen koltuk altı kararması. Bu dönemde hemen hemen hepimizi zor durumda bırakan ve çözüm yolları bulmaya çalıştığımız koltuk altı kararmalarına ne gibi işlemler uygulayabiliriz. Ya da nedenleri neler; pratik çözüm yolları ya da basit yollar ile nasıl kurtulabiliriz? Hepimizin kendisine sorduğu sorulardan sadece bir kaç tanesiydi.

              Öncelikle belirtmek isterim ki bu koltuk altı kararmasını sadece yaz aylarında yaşıyorsanız eğer bir hastalık değildir. Kullanmış olduğunuz koltuk altı sprey ya da roll-on' larınıza dikkat edin ve takibe alın. Onların bu görevdeki rolleri üstün olduğundan ilk dikkate almamız gereken unsurların başlarında gelirler.
             

            Bu tarz bir problemi gidermek için bazı meyveler de ve sebzelerin içinde bulunan doğal antibakteriyel ve antiseptik özelliklerini kullanarak cildinizin beyaz'lamasına yardımcı olabilirsiniz. Bunları Örnek'ledirecek olursak; 1 adet patates ya da salatalık kullanarak koltuk altınıza ovalayarak uygulayın. Ya da suyunu çıkartarak çıkan suyu uygulayabilirsiniz. Bu tarz bir işlemi salatalık kullanarak yapmak istediğiniz de bir kaç damla limon suyu ve zerdeçal kullanarak kür elde edebilir ve bu kürü uygulayabilirsiniz. Uygulama işleminden sonra muhakkak durulamanız gerekir. Bir kaç uygulama sonrası farkı görmeniz mümkün olacaktır. Bu tip uygulamalarda limonun vücudumuz için çok fazla faydaları olduğunu söylememiz mümkün. Limonu ince ince dilimleyerek koltuk altı bölgenizde uygulayabilirsiniz. Bu uygulama ile cildinizin ölü hücrelerden de kurtulmasına yardımcı olursunuz. Yani bir nevi tonik işlevi görmüş oluyorsunuz.


           En son size evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve bütçenizi'de aşmayacak bir krem tarifi vermek istiyorum:

Hazırlanışı:
Yoğurt - Bal - Limon suyunu karıştırın. Karışımı koltuk altınıza sürün ve 15 dk. beklettikten sonra durulayın. Bu uygulamayı hafta da 2 kez yapın ve uygulamadan sonra muhakkak bebek pudrası kullanın.

   Bu uygulamaların yanı sıra koltuk altınızı hafta da 2 kez nemlendirmeyi de ihmal etmeyin. Ayrıca evde yapmış olduğunuz bu pratik ve doğal uygulamalar işinize yaramıyor ve şikayetiniz devam ediyorsa muhakkak biz uzman doktora başvurunuz. Sağlıklı günler dilerim...




4 yorum:

  1. Bu karışım cidden çok güzel, ara ara kullanırım, vücudun çeşitli yerlerinde kullanılabiliyor ve renk açmada oldukça iyi..Teşekkürler bu güzel paylaşım için..

    YanıtlaSil
  2. BEN TEŞEKKÜR EDERİM. İŞE YARADIĞINI DA TEST ETMİŞ OLDUK SİZİNLE. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel bilgi için teşekkürler😊 Sevgiler

    YanıtlaSil