SAYFALAR

18 Haziran 2015 Perşembe

FARKLI TATLAR - V : İFTAR MENÜSÜ - 1

         



               On bir ayın Sultanı, en bereketli ve rahmetli aylardan olan Ramazan ayında akşam yemeği yerine olan iftar yemeğimizin keyfi bu ayda bir başka güzel oluyor. Bu ayda iftar yemeğine misafirlerimizi ağırlamak, onlarla olan sohbetlerimizi arttırmak, ayrı bir zenginlik katıyor sofralarımıza. Bende bu sofralarımızı zenginleştirmek için sizlere enfes bir iftar menüsü hazırlamak istedim. Bu menümü uygularken ve afiyetle anmanızı umuyorum.
            
                                              *  *  *  *  *  *  *
HAVUÇ MUSAKKA:

 Malzemeler:
* 1 kg.Havuç
* 1 bardak zeytinyağ
* 250 gr. Kıyma
* 4 adet soğan
* 1 tutam tuz - karabiber 
* yarım litre et suyu 

Yapılışı:
1 kg. havucu temizleyip zeytinyağında kavurun. 4 soğanı doğrayı.Ayrı bir kapta 250 gr. kıymayı kendi yağında kavurun.Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye bir sıralı kıymalı harc, bir sıra havuc ekleyin. Et suyu ekleyip kapağı kapatın. Kısık ateşte pişirin.
                                        
                                                            *  *  *  *  *  *  *
TAHİNLİ SOĞAN SALATA:

Malzemeler:
* 3 adet soğan 
* 4 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 kahve fincanı tahin
* 5-6 kaşık limon suyu

Yapılışı:
Soğanları ince halkalar halinde doğrayın ve üzerine kimyon ve karabiberi serpiştirerek ovun.1 kahve fincanı tahini kaba alıp  limon suyunu ilave ederek karıştırın. En son soğanıda ekleyerek harmanlayın ve servis tabağına alarak servis hazır hale getirin.

                                                *  *  *  *  *  *  *
PATLICANLI PİLAV:

Malzemeler:
* 2 ad. Patlıcan
* 2 su bardağı Prinç
* 3 su bardağı su
* 1 adet soğan
* 40 gr. Tereyağı
* 1 su bardağı zeytinyağ
* 1 tutam dereotu - nane
* Dolmalık fıstık
* 1 tutam tuz - karabiber

Yapılışı:
Patlıcanların baş kısmını kesin. Kabuğunu şeritler halinde soyun. Küp küp doğrayın. Tuzlu suda 10 dk bekletin.Patlıcanları süzüp kağıt havlu ile iyice kurulayın.Tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Patlıcanları bir miktar kızartın. Kağıt havluya çıkarıp soğumaya bırakın.Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın. Soğanları ekleyip kavurun.Pirinci ilave edin. Biraz kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.3 su bardağı su dökün. (Pirinç ile su oranını 1'e 1,5 olarak ayarlayın.) Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.Dereotu ve naneyi ince ince kıyın. Pilava ekleyin. İyice karıştırın.Kızarttığınız patlıcanları pilavın üst kısmına koyun.Tencerenin üzerine bir bez örtün. Pilavı dinlenmeye bırakın.Pilavı patlıcanlar kasenin altına gelecek şekilde doldurun. Kaseyi ters döndürüp pilavı tabağa servis yapın.Patlıcanlı pilavı toz biberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!


2 yorum:

  1. Havuç musakka farklı bir tarif.Bu tarifi iftar için deneyeceğim.
    Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil