SAYFALAR

5 Haziran 2015 Cuma

SÜSLÜ PÜSLÜ GELİNLER


        
        Kızlar bu yazımda sizlere geçmişten yaşayan hem cinslerimiz olan ablalarımız, annelerimizin güzelleşmek uğruna hangi ilkel teknik ile güzelliklerine güzellik kattıkları konusunda taktikler vermek istiyorum. Tahminime göre okuduktan çok şaşıracaksınız. Çünkü bende ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım.

              Yeni çağ kızları pek bilmezler ama, eskiden gelinlerimize gelin olacakları zaman saçlarına çok fazla şekil veremezlerdi bu nedenlede süslemek için tel takarlardı. Hatta ben evlenirken bile bu tellerden olduğu için ben bile yaptırmıştım. Farklı bir güzellik farklı bir duygu. Hani derler ya telli duaklı gelin, işte bende öyle olmuştum. İyikide öyle yaptırmışım. Anısı bile başka güzel. 




               İşte geçmiş dönem gelinleri, kızları görücü için hazırlanırken onlarda bizler gibi
süsünden geri kalmıyorlarmış.Malesef bizler kadar bu konuda şanslı değillerdi. Şimdi zide fondoteniymiş, rimeliymiş, iyelinermış hatta porselen makyaj derken kaç çeşit bakım ve güzellik malzemelerimiz var. Ama o dönem kullanılanlar şimdikilerin aklına bile gelmez. Çok eskilere gidecek olursak gözlerine sürme çekmek için buğdaın sürmesini kullanırlarmış. Ayrıca aklınızda bulunsun denemek isterseniz bu sürme şimdikilerde olduğu gibi hemen akmıyormuş, kalıcı etkiside varmış.
               Yanakları al al olsun ve pembe pembe gülsünler diye kırmızı yazma ya da diğer adı ile yemeniyi ıslatarak yanaklarına ve dudaklarına sürerlermiş. Bunların yanı sıra şimdikilerde olduğu gibi maşaymış, bigudiymiş,kurutma makinalarıymış ne arar. Yaptıkları bizim şimdiki maşa yerine çivileri ısıtıp kıvırcık ve minik minik dalgalı saçlar yaparlarmış. Şuanda kullandığımız pratik B.gudilerin yerinede gazeteyi rulo şeklinde yapıp katlayarak saçlarına aynen bigudi sarar gibi sararlarmış. O haliyle saçlarının tutması için 1 gece öyle yatıp ertesi günü güzel güzel havalı havalı bukleler yaparlarmış.

              İşte yazdığım gibi arkadaşlar güzel ve bakımlı olmak, güzel olmayı istemek genlerimizde geçmişten gelen doğallığımızda var. Seviyoruz işte, inkar yok. Hep güzel kalmamız dileğiyle.



                                                                                   teşekkürler  E.TAS

4 yorum:

  1. Demek ki bakımlı olmayı istemek önemli. İstedikten sonra yapılabilir. Sadece moda, makyaj stilleri değişiyor biraz onlar takip edilirse modern bir görüntü verilebilir. Bir de eskiden gelinlere parlak teller takılırmış, eskinin de ayrı bir güzelliği varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AH O GELİN TELİ O KADAR GÜZELDİKİ. BEN TAKTIRMIŞTIM. ŞİMDİ SATAN YER BİLE YOK. AH O ESKİ GÜNLER :)

      Sil
  2. Karanfil tanelerinden kolye yapılırmış. Doğal parfüm. Gül patelleri ile ciltlerini ovuyorlardı. Öyle biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENDE ONU İLK DEFA DUYDUM.BAK ODA GÜZELMİŞ.

      Sil