SAYFALAR

9 Haziran 2015 Salı

BALIK TUTMA ZEVKİNİ SİZDE YAŞAMALISINIZ

     

    
      Eminim çevremizde balık tutmayı seven birçok arkadaşımız var. Havaların düzelmesi Güneşin yüzünü gösterdiği şu günlerde balık tutmak için iyi bir havamı bunu öğrenmenin yolu yazımızın devamını okumaktan geçiyor. Ayrıca hiç bilmeyen ve öğrenmek isteyen arkadaşlarımız içinde ne gibi malzemeler kullanılıyor bunlarında ilave olarak bilgisini vermek istedim.

     Öncelikle belirtmek isterim ki arkadaşlar balıkçılığı profesyonel anlamda yapmak isteyenler bunlar ile ilgili belli başlı prosedürler bulunmaktadır. Bu şartlara uymayı gerektirir.

     Bizim konumuz profesyonelce değilde daha amatör daha basit anlamada olan kısımı ilgilendirir. Mesela; Deniz kenarında kıyıda otururken keyfe geldiniz ve balık tutmaya karar verdiniz. En basit kullanabilecek olduğunuz malzeme hafif kurşunlu üzerinde bir iki iğneli kasnak olta ile ilk denemelerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca tio olarakta; sakin bir suda balık tutma zevkini yaşamak istiyorsanız eğer, öncelikle o bölgeye ekmek kırıntıları serpiştirirseniz balıkların o bölgeye toplanmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle bu zevkten kimse sizi mahrum bırakamaz. Ayrıca klasik bir balık tutmak için kullanılan yemleri balık malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz. Nedir bu yemler? Sülünez, boru kurdu, sardalye kafası vb... 
       Deniz kenarındasınız tamda kayalıkların üzerinde oturmuş bu zevki yaşamak istiyorsunuz. Oltanız tam tekmil hazır ama sadece yeminiz yok yada yakında yem almaya gidebileceğiniz balık malzemesi satan bir mağazada yok ve ekmeğinizde yok, peki bu durumda balık yemi olarak ne kullanacaksınız. Ben size bulabileceğiniz en basit ve bedava balık yemini söylüyeyim. Bulunduğunuz kayalıkların su gören kısımlarında şemsiye kafası şeklinde kaya mideyesi denen midyeler vardır. Bunları balık yemi olarak kullanabilirsiniz. 




          Baktınız ki işi birazda ilerlettiniz, balık tutmanın sizde ayrı bir yeri olmaya başladı. O zaman normal uzun yada kısa kamışlı ve sarmalı makaralı bir olta almanızı önerebilirim. Emin olun bu olta ile de balık tutmanın daha ayrı bir heyecanı olduğunu keşfedeceksiniz. Hatta balık tutmak ayrı bir heyecan ayrı bir çılgınlıktır. Eğer bu dediklerimi yaşamaya başlarsınız kendinizi sabahın 4'de balık tutmak için teknede bulabilirsiniz. Çünkü Balık tutma zevki insanı o derecede çılgın yapıyor.

                       Balıklarda canlı varlıklar olduğu için onlarında yaşantılarını devam ettirecekleri uygun şartları sağlamaları gerekmektedir. Bu nedenle de kötü hava şartların, fırtınalı durumlarda sakin yerlerde bulunmayı tercih ederler. Bizler için bu duruma karşılık nelere dikkat edeceğimiz konusunda birkaç tio vermek istiyorum. Akşam üzeri Güneş batarken bulut şeritlerinin arasından batarsa hava yağmura dönüyor anlamına gelir. O yüzden ertesi günü evde oturma günü olarak ilan etmeniz gerekir. Aynı durumda yine ufka bakarken bulutların kızıl ya da kızılımsı bir bulut tabakasını fark ederseniz yine yağmurlu bir gün ile karşılaşacağınızın habercidir. Tabi bunların aksine baktınız ki hiç bulut gözükmüyor ve yıldızları çıplak göz ile bile görebiliyorsanız, hatta bu yıldızların içinde saman yolunu dahi görebiliyorsanız ertesi günü balık tutma hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.


            Hepinize şimdiden iyi eğlenceler. 


2 yorum:

  1. Arkadaşlar gidiyor keyifle anlatımlarını dinlemek çok güzel ama biz sadece TV den izlemekle yetiniyoruz:)))
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UMARIM GİTTİĞİNİZ GÜNLERİNDE PAYLAŞIMLARINI BERABER YAPARIZ. O ZEVKİ YAŞAMANIZI İSTERİM.

      Sil