SAYFALAR

3 Haziran 2015 Çarşamba

APPLE WATCH İLE TANIŞALIM



           Gelişen teknolojimiz ile birlikte açılımlarını yapan Apple ait yeni "Apple Watch"da müşterilerinin beğenisine sunuldu.Henüz ülkemizde resmi olarak satışı başlamadı, fakat yurtdışından sipariş üzerine temin edilebilir.Ayrıca Apple Watch'ın tahmini satış fiyatı 349 dolardan başlıyor. 

            Öncelikle değinmek istediğim konu bu Apple Wach nedir? Hayatımıza ne gibi katkı sağlar? Nasıl yararlanabiliriz? Hangi uygulamaları kullanabiliriz? bunlaradn bahsedelim.

          Apple watch' un çıkışı ile iphone kullanıcılarınında rahat edeceği bir kesinliktir. Çünkü Android Wear ile işlem gören onca akıllı saatin ardından neden olmasın ki!

Apple Watch nedir?
Apple watch; iphone kullanıcıalrına özel olarak sunulmuş akıllı saattir.Ekranına sert basarakta pc'de kullanılan fare ile sağ tıklama görevi yapılabiliyor. Şimdilik iphone 6, iphone 6 plus, iphone 5, iphone 5c ve iphone 5 s ile kullanılabiliyor.



Hayatımızdaki faydaları nelerdir?
Apple watch üzeine akıllı telefonlarda kullandığımız yine iphone ile eşleştirebileceğimiz ve Appstore'dan aldığımız destek ile yüklediğimiz uygulamaları kullanabiliriz.

         En basit aklımıza gelen spor yaparken Apple watch' un bize sağlayacağı rahatlık. Bir mp3 çalar gibi müzik dinlememizi sağlaması, telefon görüşmelerimizi yapabilme kolaylığı.Hatta en önemliside hepimizin spor yaparken merak ettiği; kalp ritim sayımız. Evet, diğer akıllı saatlerde olduğu gibi Apple watch üzerinden de kalp atışlarını görebilir hatta kayıt altında tutarak takibe alabilirsiniz. Bunuda üzerinde bulunan küçük ledler aracılığı ile sağlamaktadır. Diğer artılarından biride, diğer sistemlerde olmayan sadece iphone kullanıcılarına özel "iphone bul" uygulamasıdır. Bu uygulama ile haritadan yerinizi otomatik olarak tespit ediyor. Böylelikle farklı bir yere gittiğinizde kayboldum korkularıda yok oluyor.Bu uygulama benzeri bir uygulama olan "citymapper" uygulamasını da yükleyerek ev ve işyerinize gitmek için kullanabilirsiniz.

          Ayrıca Apple watch üzerinden yine iphone' da olduğu gibi siri üzerinden sesli komut vererek yönerge verebilirsiniz. Bu kadar özelliğin yanı sıra sade açıdan bakacak olursak; Apple Watch' da bir akıllı telefon gibi işlem görebilmektedir.

                 Almayı düşünen ve hatta düşünmek ile kalmayıp alan tüm kullanıcılarına hayırlı olsun diyorum.



        

6 yorum:

  1. saçma biliyorum ama almayı çok istiyorum :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENCE HİÇDE SAÇMA DEĞİL. BENDE IPHONE VAR GELMESİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM. ÇÜNKÜ YURT DIŞI FİYATLARI ÇOK YÜKSEK.

      Sil
  2. İphone'um olsa kesinlikle bunu da alırdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BUNUN İÇİN IPHONE BİLE ALINIR. ÇOK GÜZEL.

      Sil
  3. rose altın hoş duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende o rengin güzelliğine katılıyorum.

      Sil